• Social
Motīva attēlu autors: MichaelJay. Nodrošina Blogger.
2020/02/17

4 mazas, bet ļoti ērtas virtuves: kur ir viņu noslēpums?

 

Pastāstam, kā pieticīgas metrāžas virtuvi pārvērst komfortablā un funkcionālā telpā.

Lielākajā daļā gadījumu Latvijā, virtuves telpa parasti ir maza, vai ļoti maza (6 - 8,5 kvm), neapskatīsim arī virkni projektu, kur virtuves telpa ir miniatūra, jo tie jau ir izņēmuma gadījumi.


Lielās virtuvēs, kas ir iespējams tikai plaša plānojuma dzīvokļos un privātmajās viss parasti atdurās tikai saimnieku budžeta pieejamībā un dizainera domu lidojuma augstumā. Tomēr īstais izaicinājums parādās tad, kad virtuves lielums sāk diktēt savus noteikumus, jo katrs no mums vēlas stilīgu, funkcionālu un ērtu virtuves telpu.
Te būs sekojošas idejas no jau realizētiem projektiem.

1.Virtuve paneļu mājā

Atsakāmies no augšējo skapju rindas.

Šajā projektā speciāli tika "izlādēta" augšējā rinda: Dizaineris atteicās no augšējiem skapjiem virtuvē, izmantojot atvērtos metāla plauktus, kā arī no plauktiem un augstu skapīšu izmantošanas telpā.

2. Tipveida virtuve padomju laika mājā.

Ja pacenšās, tad arī nelielā virtuvē būs ērti gatavot un ieturēt maltīti. Šeit dizianeris ir spējis izvietot visu nepieciešamo, pat trauku mazgātavu! 

Bāra lete galda vietā. Pusdienu galds nomainīts uz bāra leti: to izgatavojām no tādas pašas galda virsmas, kā virtuves garintūrā. Lai aizpildītu tukšumu līdz griestiem tika ieplānota arī papildus skapīšu rinda, kur tiek glabātas bieži neizmantojamas lietas. 

Šajā piemērā gribam pievērst Jūsu uzmanību arī plīts virsmas lielumam, lai droši varētu rīkoties ēdienu gatavošanas laikā (Nekad ne pie kādiem apstākļiem neieplānojiet gatavošanas virsmu uzreiz gar pašu sienas, vai galda virsmas malu, eksperti iesaka 40cm attālumu, tomēr dažreiz jāiet uz kompromisiem un šo attālumu var samazināt vēl par 1/3). Kā arī precīzajam aprēķinam, lai palodzes virsma atbilstu skapīšu augstumiem un varētu izgatavot pāreju no galda virsmas uz palodzi un no tās uz bāra leti, turpinājumā gar pretējo sienu.

3. Bijušā komunālā dzīvokļa virtuve.

Uzglabāšanas sistēmas gar divām sienām.



 Šī mazā virtuve šķiet lielāka, jo virtuves garnitūra un galvenās uzglabāšanas sistēmas izvietotas divās pretējās sienās. Kad cilvēks ienāk telpā, acis "nepiesienas" sienai vai skapīšiem, bet virza skatienu tālāk pa logu uz ielu - arī šai uztverei ir liela nozīme. 

4. Virtuve "hruščovkā".

 Gaišo krāsu palete. 


Ideāla krāsu palete mazajām telpām - gaišas krāsas, baltas krāsas un gaiša koka dabiskā kombinācija. Šeit dizaineris, lai izceltu balto virtuves garnitūru, grīdai izmantoja keramogranīta flīzes ar rakstu, kas vizuāli "izvelk" telpu. Dekoratīvais apmetums uz sienām atdzīvina interjeru un piedod faktūru.

Sazināties


Pieņemam Pasūtījumus

MVD Mēbeles
Ventspils iela 63b
Rīga, Latvija, LV-1046
+371 27164090