• Social
Motīva attēlu autors: MichaelJay. Nodrošina Blogger.
2020/02/16

Špikeris, kā izvēlēties virtuves maisītāju- jaucējkrānu.

 

Jau iepriekš esam aprakstījuši, kā pareizi būtu izvēlēties virtuves izlietni, tāpēc, kā loģisks turpinājums būs šeit publicētie praktiskie padomi, kā pareizi izvēlēties virtuves maisītāju - jaucējkrānu.

1. Cik izmaksās kvalitatīvs maisītājs? 

 Pirmais padoms, ko jums jāiegaumē dodoties iegādāties ideālu virtuves maisītāju, neapturēt savu izvēli tikai starp budžeta modeļiem. Bet rodas loģisks jautājums: lēts maisītājs – tas ir kāds? No kuras summas jāsāk skaitīt? Eksperti iesaka orientēties uz 40EUR cenas atzīmi, vienkāršākajiem modeļiem, bez papildus funkcijām un dizaina elementiem. 

 2. Kāpēc nedrīkst pirkt lētu maisītāju? 


Pirmkārt, jūs riskējat, kā zināmā parunā, samaksāt divreiz: krāns var ātri iziet no ierindas, un jums būs jāpērk un jāuzstāda jauns. 
Otrkārt, nekvalitatīvais maisītājs viegli var kļūt par applūšanas iemeslu - un tad jums būs jāiegulda remontā un jāatlīdzina zaudējumi kaimiņiem no apakšas. 
Un, treškārt, lēta krāna izvēle virtuvē ir ikdienas risks savai veselībai un tuvinieku veselībai. 

Svarīgi, lai jūsu mājā uzstādītais maisītājs nepasliktinātu dzeramā ūdens kvalitāti. Iegādājieties maisītājus no nerūsējošā tērauda vai pilnīgi niķelēta misiņa. 

Pēc ekspertu sacītā, tikai šie abi izplatītākie materiāli ir droši, droši ekspluatācijā un droši veselībai. 


3. Augsts vai zems: kāds maisītājs labāks? 


Viennozīmīga atbilde šeit nevar būt: izvēle ir atkarīga no jūsu vēlmēm un dzīvesveida, kā arī no virtuves izlietnes bļodas dziļuma. 

 Daži padomi, kas atvieglos izvēli: 
Augstam maisītājam labāk izvēlēties izlietni ar dziļu bļodu, lai izvairītos no ūdens pāršļakstīšanās. 
Neaizmirstiet ievērot uzkaramo virtuves skapju augstumu: ja mēbeles atrodas diezgan zemu, pat viszemākie maisītāji var neietilpt. 
Ja jums ir trauku mazgājamā mašīna, var iztikt ar kompaktu, neaugstu jaucējkrānu. 
Ja jūs bieži un daudz gatavojat, mazgājat traukus, tad ir vērts izvēlēties augstu maisītāju, ar izvelkamu ūdens izplūdes cauruli. 

4.Viensviras vai divventiļu: kas ir ērtāk? 

Protams, ērtāk ir viensviras jaucējkrāni, jo var vienlaikus izvēlēties ūdens spiedienu un temperatūru. Bet dažos gadījumos tomēr ir jāizvēlas divu ventiļu izvēle: 
- Ja jūs noformējat virtuvi retro stilā, divventiļu jaucējkrāns labāk iekļausies virtuves interjerā; 
- Jums ir ērtāk izmantot divventiļu modeli, un jūs nevēlaties mainīt savus paradumus; 
- Ja jums ir ūdens sildīšanai atsevišķi paredzēts boileris un jūs vēlaties izvairīties no automātiskas karstā ūdens piejaukšanas aukstajā, tātad arī kontrolēt elektroenerģijas pārtēriņu. 

 5. Izvelkams krāns: jā vai nē? 


Daudzi baidās no maisītājiem ar izvelkamu izplūdes cauruli. Neskatoties uz to, ka šādi jaucējkrāni ir daudz ērtāki nekā tradicionālie. 
Ir maldīgs iespaids, ka šādi modeļi iznāk ātrāk no ierindas un prasa īpašu aprūpi. 
Eksperti apgalvo, ka šādas bažas ir bezjēdzīgas. Tikai jāuzmanās, lai izbīdāmā izplūduma šļūtene nebūtu sametusi papildus cilpas izlietnes skapja iekšienē, un tad ar to nekas nenotiks. 

6. Gadsimta tendence: gudrie maisītāji 

Modernie ražotāji atkal un atkal pierāda: virtuves maisītājs var vairāk nekā vienkārši pasniegt auksto un karsto ūdeni. 


 Maisītāji ar sensorisko vadību reaģē situācijās, kad: “steidzami nepieciešama trešā roka!” 

 Maisītāji ar iebūvētu filtru ļauj iegūt tīru, garšīgu dzeramo ūdeni tieši no krāna. 

 Krāns ar ūdens tilpuma mērītāju ļauj uzņemt precīzu šķidruma daudzumu, ietaupīt ūdeni un ietaupīt.

 Pateicoties izbīdāmajiem maisītājiem, var ērti novietot izlietni un mazgāšanas zonu pie paša loga. 

 7. Kādus momentus mēs bieži palaižam garām? (Un velti!)


Jūs esat no tiem, kuri meklē patiesi ideālu maisītāju? Tad ir vēl daži momenti, uz kuriem vērts pievērst savu uzmanību. 

Vadības sviras pagrieziena leņķis (cik no Jums atcerās mūžīgo "milimetru ķeršanu", lai no krāna sāktu tecēt tādas temperatūras un spiediena ūdens, kādu esat iecerējuši). Jo lielāks tas ir, jo precīzāk var noregulēt spiedienu un ūdens temperatūru. 

Maisītāja kārtridžs. Jābūt izgatavotam no augstas kvalitātes materiāliem un jābūt izturīgam pret koroziju un nolietojumu. Tikai tāds kārtridžs ir piemērots kontaktam ar dzeramo ūdeni. Kvalitatīvākie kārtridži ir aprīkoti ar keramikas blīvēšanas diskiem, un tiešī šī iemesla dēļ tie ir ilgmūžīgi un izturīgi pret spiedienu. 

Elastīgas savienotājšļūtenes (lokanā ūdens pievade). Jābūt izgatavotām no patiesi elastīgiem, kvalitatīviem, izturīgiem pret nolietojumu materiāliem.

Bez tam, vienmēr paturat prātā skapīšu dziļumu izmērus, salieciet to kopā ar iegādātās vai ieplānotās izlietnes parametriem, un tikai tad izlemiet vai Jums ir piemērota izlietne, kurai jau ir paredzēta vieta krānam, bet ja tādas atveres izlietnei nav, tad tad vēlreiz pārmēriet nepieciešamos attālumus no galda virsmas aizmugurējās malas līdz izlietnes malai, tā lai pietiktu vieta arī jaucejkrānam, lai iepirkšanās prieku nesabojātu elementāra matemātika!

Bonuss: kā samazināt ūdens patērinu, ja bieži izmantojiet jaucējkrānu? 

Ūdens patēriņš uz vienu vidusmēra ģimeni, ja virtuvē nav veļasmašīna un trauku mazgājamā mašīna būs vidēji 2,5kubikmetri mēnesī. Kā efektīvi samazināt ūdens patēriņu? Šodien tirdzniecībā ir piejami dažādi ūdens krānu aeratori, kuri "piejauc" vairāk gaisa ūdenim, kamēr tas plūst no krāna, dārgākajiem jaucējkraniem tādi jau ir iebūvēti, tomēr tas tik un tā nedos būtisku patērētā ūdens ekonomiju, tā viena iemesla dēļ, ka gandrīz vienmēr izmantojot viensviru jaucējkranus, mēs tos atveram "līdz galam", un tik cik ūdens spiediens ļauj, tik arī ūdens izliesies izlietnē, it sevišķi, ja izlietnē tiek patstāvīgi mazgāti ēdientrauki, šī ir ļoti nopietna pozīcija, kur parādās ūdens patēriņš, tas pats arī mazgājot dārzeņus, vai tos tīrot. 

Izeja šeit ir ļoti vienkārša, dzīvē pierādijusi metode: pagriežiet jaucējkrāna karstā un aukstā ūdens cauruļu ventiļus mazliet ciešāk ciet, tādā veidā maksimālais ūdens daudzums, kas varēs iznākt pa krānu samazināsies, un šādā veidā savu ūdens patēriņu varēsiet samazināt par 0,5 - 0,7 kubikmetriem mēnesī.

Sazināties


Pieņemam Pasūtījumus

MVD Mēbeles
Ventspils iela 63b
Rīga, Latvija, LV-1046
+371 27164090