• Social
Motīva attēlu autors: MichaelJay. Nodrošina Blogger.
2021/05/27

Kādu cepeškrāsni izvēlēties savai virtuves iekārtai.

 


Vai varat iedomāties virtuves iekārtu bez cepeškrāsns? Mūsuprāt tieši ar cepeškrāsni sākas nepieciešamās tehnikas plānošana topošajā virtuves iekārtā un bez tam, ēdienu žurnāli un interneta forumi ir pilni ar receptēm ēdiena pagatavošanai cepeškrāsnī: veselīgam uzturam var sacept dārzeņus un gaļu, bet var arī palutināt sevi ar dažādiem ēdieniem uz grila vai sulīgu gaļu uz iesma. Cepeškrāsns – tā ir vērtīga un noderīga lieta jebkurā virtuvē, no tās ir atkarīgs, vai Jūs varēsiet īstenot savus kulināros talantus.

Izvēloties cepeškrāsni, vispirms novērtējiet Jūsu virtuves telpu: kompaktai virtuvei vislabāk derēs iebūvējama cepeškrāsns, kuru var novietot zem vārāmās virsmas vai jebkurā citā piemērotā vietā. Iebūvējamo cepeškrāsni izvēlas 98% topošo virtuves iekārtu īpašnieki, tomēr ir arī cilvēki, kuriem gatavošanai ir nepieciešami vēl papildus nosacījumi, kurus ar iebūvētu cepeškrāsni vairs sasniegt nav iespējams.

Lai jebkura ēdiena pagatavošana cepeškrāsnī būtu droša, pārliecinieties, ka cepeškrāsnī ir teleskopiskās vadotnes, uz kurām paplāte vai restes pašas “izbrauc” Jums pretī, atverot durtiņas, un termozonde – tausts, kurš ļauj noteikt ēdiena temperatūru iekšpusē un ārpusē, kā arī cepeškrāsns durtiņu bloķēšana, lai bērni nevarētu atvērt cepeškrāsni un apdedzināties.

Ēdiena pagatavošanai cepeškrāsnī ļoti svarīgi ir aprēķināt laiku, lai ēdiens ceptos un nepiedegtu vai nebūtu jēls no iekšpuses. Tāpēc izvēlieties cepeškrāsni ar taimeri, sevišķi tādu, kurš ne tikai paziņo par ēdiena gatavošanas beigām ar signālu, bet arī automātiski atslēdz elektrisko cepeškrāsni.

Gan gāzes, gan arī elektriskās cepeškrāsns izvēlē, ļoti būtiski ir tās attīrīšanas režīmi. Labākajām cepeškrāsnīm ir pašattīrīšanas sistēmas, piemēram, pirolītiskā attīrīšanas sistēma, kura pie augstas temperatūras pārvērš ēdiena atliekas pelnos, vai attīrīšana ar tvaiku, kuras gadījumā ūdens cepeškrāsnī iztvaiko un mīkstina netīrumus.

Elektrisko vai gāzes cepeškrāsni var pieskaņot Jūsu virtuves dizainam:

1. Elektriskā cepeškrāsns ar skārienjutīgo vadību un displeju lieliski izskatīsies mūsdienīgā virtuvē

2. Klasiskajam stilam derēs elektriskā vai gāzes cepeškrāsns ar stilizētiem mehāniskajiem pārslēdzējiem un taimeri.

Noslēgumam

Daudzās un dažādās cepeskrāsns funkcijas mēs aprakstījām tikai viena iemesla dēļ. Mums, kā virtuves iekārtu izgatavotājiem un projektētājiem, jautājumu: "Kādu cepeškrāsni Jūs ieteiktu?", uzdod gandrīz katrs klients. Ir virtuves iekārtu tirgotāji, kuri uzreiz piedāvā savu variantu, kādu cepeškrāsni pielikt klāt Jūsu virtuves iekārtai, pat neprasot klientam, kādas funkcijas klients vēlētos redzēt savai cepeškrāsnij.

Visbiežāk uz jautājumu: "Kādas cepeškrāsns funkcijas Jums ir nepieciešamas?". Mēs saņemam atbildi: "Galvenais, lai var grādus regulēt un taimeris būtu... " Kā redzat, cepeškrāsns funkciju klāsts ir daudz, daudz plašāks, kas atvieglo gatavošanas procesu, paaugstina drošību, un sniedz daudz vairāk ērtību, nekā ir ierasts domāt. Nesasteidziet cepeškrāsns izvēli, konsultējieties ar profesionāliem pārdevējiem, lai saprastu, kas tieši Jums ir piemērots un ko Jūs varat atļauties.

Sazināties


Pieņemam Pasūtījumus

MVD Mēbeles
Ventspils iela 63b
Rīga, Latvija, LV-1046
+371 27164090